Во медицината овие израстоци се нарекуваат липоми. Повремено липомите се појавуваат во овие области, иако можат да се појават насекаде низ човековото тело и создаваат неколку непријатности.

Модерните- денешни научни истражувања сè уште не се сосема сигурни, која е точната причина за појавувањето на липомите, иако генетиката е важен фактор, додека прекумерната тежина или зголемените масти во крвта не се сметаат како фактори.

Елиминација на ткивото со телесни масти на природен начин

Ние најдовме решение за вас, ако се прашувате себеси како да ги отстраните кожните отоци без употреба на скалпери и разни други медицински производи. Еден од најтипичните предлози на лекарите е процедура која се спроведува главно во приватните клиники или други медицински установи. Разни други приоди се ласерско отстранување на липомите со електромагнетно зрачење.

Она што треба да се разбере е дека не постои апсолутна гаранцја дека кожните грутки нема повторно да се појават откако ќе се подложат на интервенција. Се препорачува медицинската дијагноза да биде дадена од страна на експерти, со оглед на тоа што понекогаш операција и други наведени техники не се неопходни, особено ако липомите не прават физички хендикеп или се многу мали.

Дерматолозите препорачуваат и органски методи на лекување. Еден рецепт, чие дејство повеќе не е дискутабилно, со оглед на тоа што е помогнало кај неколку индивидуи е комбинација на мед со брашно.

Мед и брашно против кожните грутки

Направете смеса од еднаква количина на мед и брашно и ставете ја на местото на грутката на кожата. Пожелно е смесата да има густина од 0,5 до 1 сантиметар. Ставете хартиена крпа или завој над неа, со цел смесата да не се залепи за вашата облека.

Треба овој- природен третман да го држите на кожната грутка еден ипол ден (или поконкретно 36 часа), потоа исчистете ја и потоа повторете ја процедурата со нова смеса. Целата терапија треба да се изврши се додека не ја смените смесата пет пати или околу 7-8 дена. После тоа сигурно ќе забележите подобрувања, како и видливи резултати што се должи на фактот дека масните наслаги едноставно ќе исчезнат под вашата кожа.

Сподели