Многу е лековит: Почнете да го користите ловоровиот лист

Грците во древното време ги препознале лековите својства на ловоровиот лист и го користеле во медицината.

Ако имате висок крвен притисок, несоница или сте под стрес, ловоровиот лист може да помогне. Исто така, се препорачува на сите оние кои сакаат да го контролираат холестеролот.

Ловорот се одликува со силни антиинфломаторни и смирувачки својства. Тоа овозможува, помеѓу останатото, борба против епилепсија, но и ослободување на дишните патишта.

За да ги искористиле неговите предности можете да го конзумирате во јадењата и да го ставите во водата или внимателно да го запалите во едно тенџере.

По неколку минути, чадот ќе почне да се шири низ просторијата, а вие веднаш ќе почувствувате дека сте опуштени.

Advertisement