Author Archives: Моездравје

Симптоми на аритмија

Здравото срце чука со рамномерен ритам – 60 до 100 пати во минута. Но, се случува понекогаш срцето да не чука со своето вообичаено темпо.Срцева аритмија е пореметување на срцевиот ритам. Срцето чука неправилно, пребрзо или пребавно.  Аритмијата може да предизвика срцето да чука премногу бавно ( помалку од 60 отчукувања во минута е брадикардија ) или премногу брзо ( ... Повеќе »

Како да препознаете мозочен удар?

Мозочниот удар е еден вид мозочна повреда. Исто така е познат како шлог или капка во мозокот. До мозочен удар доаѓа кога има ненадеен прекин во снабдувањето крв во мозокот. Дотокот на кислород и хранливи материи во мозокот е прекинат и мозочните клетки се оштетуваат или се уништуваат. Кога мозочните клетки се уништени се губат телесните функции што овие клетки обично ги ... Повеќе »

Слабата циркулација – опасност по животот на човекот

Многумина имаат проблем со лошата циркулација, но повеќето од нив или го игнорираат проблемот или премногу несериозно го сфаќаат, но факт е дека лошата циркулација  може да доведе до сериозни здравствени проблеми… Лошата циркулација предизвикува масни наслаги на ѕидовите од артериите, а тоа пак го попречува циркулирањето на крвта. Доколку навреме се реагира лошата циркулација може да се излечи или ... Повеќе »

Здравјето мора да го негуваме, доколку сакаме да го зачуваме!

Ирена Спировска, уредничка на забавната програма на телевизија Алфа веќе 22 години успешно ја гради својата кариера и е една од најпрепознатливите телевизиски водителки во земјава. Убава, амбициозна, шармантна и секогаш насмеана, Спировска ужива во друштвото на својата ќерка Зорица, во својата работа и во друштво на своите пријатели. Таа пред 22 години прв пат се појавила на телевизиските екрани ... Повеќе »

Scroll To Top