Божјиот лек напишан во Библијата: Овој моќен рецепт стар 3.500 години ги лекува сите болести

Употребата на чај од листови од маслинка може да помогне во заздравувањето од пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес. Маслиновото дрво се споменува повеќе од илјада пати во Библијата.

Иако денес најпопуларниот плод на тоа дрво е самата маслинка, многумина не знаат дека маслиновото дрво има исклучително лековити листови кои кријат бројни лековити својства, а најважното соединение во листот од маслинката е олеуропеинот, кој има исклучително силни антибактериски својства.

Листот од маслинка ја подобрува здравствената состојба кај голем број болести предизвикани од микроби. Помага и при грип, менингитис, хепатитис Б, пневмонија, гонореја и херпес. Помага и при хируршки и инфекции на уринарниот тракт. Листовите од маслинката спречуваат инфекции предизвикани од габи.

Употребата на чај од лист од маслинка може да помогне во лекувањето на овие болести: пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес, хроничен замор, атеросклероза, менингитис, ботулизам, маларија, чир на желудникот, дифтерија и инфекции на уринарниот тракт.

Конзумирањето листови од маслинка помага за враќање на целокупниот имунитет, но служи и за враќање на енергијата во намачениот организам, на пример после хемотерапија.

Листовите од маслинката се исклучително лековити бидејќи имаат антивирусно, антипаразитарно, антибактериско и антигабично дејство преку кое е можно целосно да се надминат голем број на болести.

Рецепт за чај: За шолја чај од 2-3 dcl потребни се 15-20 суви листови маслинка. Листовите ставете ги во зовриената вода и варете ги уште 2-3 минути.

Оставете ги листовите во водата уште 10 минути и извадете ги. Можете да пиете ладно и топло со мед, лимон или без ништо. Чајот треба да се пие секој ден за да се почувствуваат подобрувања за разни болести.

Се препорачува превентивно да се пие чај за да се спречат овие болести. Листовите од чајот најдобро се берат во пролет кога листовите се млади, измиени и исушени на воздух. Да се ​​чува во затворен сад заштитен од сончева светлина.

Извор: stil.kurir.rs

Advertisement