Архива по категорија: Нега и убавина

Feed Subscription

Направете кафе – пилинг за лице

Меката кожа е сон на секоја девојка. Скапите препарати и креми за пилинг не секогаш го остваруваат очекуваниот ефект. Но, тоа не секогаш се должи на квалитетот на пилингот кој го имате купено. Едноставно не секогаш сите состојки кои се наоѓаат во пилингот одговараат на вашиот тип на кожа. Секоја кожа е различна, што значи дека се она што го ... Повеќе »

Јагодите во служба на убавината

Ги сакаме џемовите од нив, уживаме во сладоледите од јагода, но најчесто ги користиме сурови. Ова ароматично овошје преставува вистинско задоволство за јадење и ги буди сите наши сетила! Токму така дејствува и на нашата кожа. Затоа денеска ќе ви напишаме две маски за чистење на лицето: Прва: Потребно: 6 јагоди,киви,половина свежа краставица. Кивито и краставицата исчистете ги, па изблендирајте ... Повеќе »

Жената одлучува дали ќе зрачи

Секоја жена може да биде многу убава, но вистината е дека многу често сретнуваме жени потенцијално прекрасни, но робови на мошне застарени сфаќања. Обично жените домаќинки ги запоставуваат грижите за убавината, здравјето и соодветнот начин на исхрана, затоа што немале доволно време да станат дел од  дневноит режим. А,што мислите што сме правеле во слободното време? Го потрошивме во средување ... Повеќе »

Зошто телото понекогаш лошо мириса – откријте на време и спречете?

Честопати се случува да имате впечаток дека нешто на вашето тело мириса лошо, или пак, народски кажано, смрди. Иако знаете дека облеката што ја носите е чиста и исперена, а вие сте истуширани, сепак, нешто се случува околу вас, за што немате одговор. Сепак постојат некои работи кој би можеле да ги избегнете, а кој се директни причинители за непријатниот мирис ... Повеќе »

Scroll To Top