bradavica 1. Коректна позиција и правилно припојување на бебето на градата.
2. Избегнувајте сапуни и шампони при туширањето.
3. Избегнувајте масти, пудра и тинктури. Тие може да ги влошат проблемите со брадавиците.
4. Оставете го млекото или колострумот да се суши на вашата брадавица по доењето. Тие содржат анти-инфективни состојци.
5. Менувајте ги често пелените на градата. Не користете пелени кои ја задржуваат влагата на кожата.
6. Некои мајки сметаат дека е поудобно без прслуче, на други (особено оние со поголеми гради) им е поудобно со одговарачко прслуче.
7. Најчеста причина за болка во брадавиците е некоректно прифаќање на брадавицата при цицањето. Може да помогне ако се модифицира позицијата.