Родители го излечиле своето дете од аутизам

Аутизмот, многу луѓе ќе речат дека е болест на новата ера која е во пораст последните неколку години. Неодамна во јавност се појавија информации од Американскиот центар за контрола и превенција на болести кои докажале дека вакцината е причина за појавата на аутизмот.

Кај децата во САД на секое 100-то дете регистрирано е едно дете со аутизам. Во Калифорнија едно дете од 150 има аутизам, само во периодот од 2001 до 2002-ра година забележен е пораст на аутизам за 54%. Во некои подрачја стапката на аутизам е уште поголема, на секое 50-то дете доаѓа едно дете со аутизам. Со години тој број рапидно расте па сега во светот се бројат милиони лица со аутизам.

Родителите на деца со аутизам велат дека симптомите на оваа болест можат да се намалат но не и да се излечат во целост. Но едно дете во светот покажало дека тоа и не е вистина.

Неговите родители внеле само мала промена во исхраната на детето и тој во целост оздравел. Неодамна, се појавила студија која покажала дека со промената во исхраната, аутизмот може да се подобри и децата на кои им е дијагностициран аутизам повторно ќе си го вратат својот „нормален“ живот.

Етан Фокс – детето кое имало аутизам

Лекарите не препознале дека неговото одбивање да спие и неговите проблеми со варењето биле поврзани со исхраната. За среќа неговите родители барале алтернативи на лечењето и конечно, по години неизмерен труд, откриле нешто многу важно за здравјето на детето. Препознале длабока поврзаност помеѓу аутизмот и исхраната. Откриле дека решението се наоѓа во исхраната без глутен и казеин (млечни производи). По неколку денови со ваквиот вид на исхрана Етан започнал да се чувствува подобро. Со тек на времето започнале со употреба на витамини и органски зеленчук и се видело драстично подобрување во социјалните, когнитивните и физичките способности.

Придобивката од ваквиот вид на исхрана се темели на теоријата дека децата со аутизам може да имаат алергија или висока чувствителност на намирници кои содржат глутен или казеин, а тој вид на алергија најчесто е последица од вакцинацијата.

Три години подоцна Етан оздравел благодарејќи на исхраната од здрави протеини,органскиот зеленчук и овошје, ориз и компир. Повеќе не покажувал никакви знаци на аутизам.

Сега е здраво, среќно и забавно дете.

Advertisement