“Можеби звучи апсурдно, но уринирањето под туш е многу здраво – погледнете што лекува!

Уринотерапијата е метод за лекување на разни болести уште од античко време.

Современиот човек, сепак, не обрнува внимание на такви глупости како што е уринарната терапија. Наместо тоа, повеќето од нас претпочитаат да дадат вреќа пари за скапи, но неефикасни третмани.

Денеска ќе зборуваме за нешто што повеќето од нас го прават, но не ги сфаќаме придобивките, ниту се осмелуваме да признаеме дека го правиме, имено – уринираме под туш. Се испостави дека оваа инаку пријатна, но малку срамна акција има неколку придобивки.

Прво – заштедете вода. За време на капењето водата ја измива урината и така штедиме. Второ, и многу поважно – ја применуваме уринарната терапија во пракса.

Исправено мокрење е добро и за мочниот меур и ако имате какви било проблеми со кожата, како што се габи, црвенило, каснувања од инсекти, повреди и егзема. Проблематичната кожа може и треба да се третира со урина за време на капење, бидејќи тогаш ќе се уверите дека нема да мирисате лошо.

Оваа добра страна на уринарната терапија е добро да се примени за време на утринскиот туш, бидејќи проблематичните области на кожата можете да ги третирате со урина и да ја оставите да делува додека ја сапунете главата.

Еве уште три придобивки од урината кои можете да ги искористите не само кога сте под туш:
– како антисептик за време на патување доколку ве повреди или касне некој инсект.
– за изгореници кои не се многу фатални и не бараат медицинска интервенција. Колку и да изгледа неверојатно, вашата урина е вистински мелем за изгорената кожа од сонце.
– Доколку имате опаѓање на косата, можете да ја лекувате косата со урина, а за таа цел повторно ќе треба да ја користите утринска урина.

Се надеваме дека оваа малку чудна, но докажана корисна информација ви беше корисна. Не заборавајте да го споделите со вашите пријатели, тие ќе ви бидат благодарни!

Advertisement