Дали знаете дека постојат одредени карактеристики на жените склони на неверство?

Според неодамнешното истражување, тие се интелигентни, кокетни, имаат смисла за хумор, извршуваат канцелариска работа и се сметаат за искрени. Барем така покажува истражувањето…

Но, веројатно секој од нас познава вакви жени и тие не се прељубнички.

Ова истражување покренало и друго истражување – кои се причините кои жените, кои се во сериозна врска или брак, ги тераат на неверство.

Еве неколку причини кои жените отворено ги навеле:

  1. Тој мене прв ме изневери.

2. Многу се здебели. Го сакам, но сексуалната привлечност исчезна.

3. Мажот со кој извршив прељуба направи да се чувствувам онака како што мојот сопруг со години нема направено.

4. Сакав авантура.

5. Се чувствував заробена во бракот во кој не сакав да бидам.

6. Мојата фантазија ја сметаше за чудна, ми беше непријатно повторно да го прашам што мисли за тоа.

7. Ми беше досадно до лудило.

8. Немавме водено љубов повеќе од една година.

9. Беше интересно и возбудливо кога го изневерив.

10. На мојот сопруг веќе не сум му посакувана, сакав повторно да се чувствувам посакувана, секси и обожавана.

11. По сите овие години поминати заедно повеќе сме пријатели отколку љубовници.

12. Никогаш не иницира секс и повеќе го интересираат видео игри.

13. Искрено, ми требаше причина да ставам крај на бракот.

14. Сакав сопругот да го направам љубоморен.

15. Повеќе не му бев секси.