Сите го цедиме лимонот, го користиме сокот, а кората ја фрламе, но не знаеме каква голема грешка всушност правиме со тоа.

Кората на лимонот е богата со витамини, дури побогата од самата течност. изобилува со витамин Ц, витамин А, како и калиум, калциум и влакна во себе. Кората ги опушта крвните садови и помага за да се намали хипертензијата, да имаме имунитет, подобро да ни работи и срцето.

Исто така, се пропорачува на сите кои тешко одат во ВЦ поради големиот број на влакна кои ги има. Со неа може да поминете и на вашите рани и акни, па побрзо ќе ги снема и ќе заздрават.

Има антивоспалително и антибактериско дејство, а идеална е за периодот на настинки и вирози.