На раката на момчето се појавила црвена линија, мајката дознала нешто опасно

Откако се појавила црвена линија на раката на момчето, мајката дознала дека се работи за опасна инфекција. Таа го сподели своето искуство на Инстаграм за да ги предупреди родителите за раните знаци на инфекција кај децата.

„Пред околу една недела мојот мал син падна во зоолошката градина. Беше потребно многу, но добро го исчистив кога се вративме дома, вклучувајќи ги и сите гребнатини. На училиште следниот ден имаа кампања за садење растенија, па ги предупредив наставниците да ги чуваат неговите гребнатини чисти.

Сепак, тој има само 8 години. Се чини дека раните не се заразени иако биле малку зголемени. Вчера кога отидовме на плажа ми ја покажа раката. Забележав црвена линија по неговата вена на раката.

Потоа му го проверив лактот, истата линија беше таму. Го однесов во итната медицинска помош со чувство на малку лудост, но докторот веднаш реагираше кога ги виде рацете на мојот син. Тој рече дека тоа е труење на крвта, сепса . Рече дека едвај го чека тоа и дека треба веднаш да се преземе нешто“.

Фала богу, оваа мајка решила навреме да реагира, синот примил антибиотици и добро закрепнува. Сепса може да се појави кога има инфекција која води до реакција низ телото.

Ако некогаш видите какви било траги или линии кои се шират од раната на вашето дете, не чекајте, веднаш одете во собата за итни случаи.

Advertisement