БОЖЈО ЧУДО: Кој го пие овој чај, тешко дека некогаш ќе се разболи

Потребни состојки: 1 лажица жалфија, 500 мл вода, прстофат маточина, прстофат кантарион, прстофат нане, емајлиран сад за чај

Постапка: ставете лажица жалфија во 500 мл врела вода и варете 3 минути. Тргнете го садот од оган и додајте по прстофат од другите билки. Поклопете го садот и оставете го 10 минути. Процедете го чајот и поделете го на две еднакви половини.

Првата половина испијте ја наутро пред појадок, а другата половина пред спиење. Овој чај е потребно да се вари само во емајлиран сад.

Чајот се користи за кардиоваскуларни и срцеви проблеми, болести на органите за варење и црниот дроб, болести на ‘рбетот, болести на уринарниот тракт и простата, болести од хормонални нарушувања, алергии, дијабетес итн. Кај мали.гните заболувања, овој чај е главниот во Бројсовата терапијата.

Самиот Бројс рекол: „Сметам дека чајот на база на жалфија е најважниот од сите чаеви што треба да се пијат во текот на животот. „Кој постојано го пие овој чај, тешко дека некогаш ќе се разболи.

Диететската терапија на Броjс за кар.цином вклучува и комплетна „диета за кар.цином“ односно начин за исхрана и целосен третман на ракот. Диетата за третман на кар.цином на Бројс е многу строга диета со овошје, зеленчук и билки во течна форма во период од 42 денa.

Бидејќи клетките на ракот имаат различен метаболизам од нормалните клетки, диетата на Бројс е дизајнирана да ги изгладне ту.морските клетки лишувајќи ги од какви било протеини од тврда храна. Но, оваа диета не им штети на нормалните клетки.

Книгата, која детално ја објаснува диетата на Бројс, „Лекот за рак на Бројс“ е продадена во над 900.000 примероци, преведена е на пет јазици и довела до над 45.000 сведоштва од излекувани пациенти. Книгата е напишана од Рудолф Бројс.

Диетата се заснова на 42 дена пост, но дефиницијата за „пост“ што се користи во диетата на Бројс всушност вклучува одредени видови храна, како што се свежи овошни и зеленчукови сокови, сите кон.сумирани во течна форма.

Теоријата е дека клетките на ра.кот можат да преживеат само со протеини од цврста храна. Затоа, ако не консумирате ништо друго освен сок од зеленчук и овошје и чаеви во период од 42 дена, клетките на ра.кот ќе изгладнат додека нормалните клетки ќе продолжат нормално да напредуваат.

Лековитиот зеленчуков сок на Бројс се состои од 55% цвекло, 20% морков, 20% корен од целер, 3% жив компир, 2% ротквица. Компирот се вклучува по избор, освен кај пациенти со кар.цином на црн дроб каде компирот игра важна улога.

Ако погледнете во формулата на сокови на Бројс за време на постот, ќе забележите дека практично не содржи шеќери. Бидејќи неговата диета веројатно била развиена преку обиди и грешки, интересно е што рецептот содржи точно одбран зелечнук во точно осмислен сооднос.

Диетална терапија за карцином

Бројс нагласува дека пациентите со рак не треба да јадат и да пијат ништо друго освен сокот што тој го препорачува да го пијат 42 дена. Тој дава строги упатства за тоа како да се подготват и кон.сумираат соковите и чаевите.

Сокот вклучува морков, целер, цвекло и компир во случај кога на пациентот му е дијагностициран кар.цином на црн дроб. Целиот зеленчук мора да се одгледува органски. Максималното внесување на сок е 500 мл на дневна основа.

Третман на рак според Рудолф Бројс

Се препорачува чај од жалфија, кантарион, нане, маточина да се пие по желба. Чаеви од коњско опавче, коприва, троскот може да се пијат само во првите 3 недели.

Бројс нагласува дека пациентите не треба да ја започнуваат диетата непосредно после опера-ција, треба да чекаат од 2 – 5 месеци. Забра.нето е користење на други третмани при користење на оваа диета.

Исто така свежиот воздух и вежбањето се задолжителни, според можностите на пациентот. Пу-шењето треба да се прекине. Тој нагласува дека пациентите не треба да бидат близу до извори на природно зрачење, да избегнуваат пестициди, освежувачи на воздухот во нивните домови..

Извор: Narodenlek.com

Advertisement