Германскиот доктор Клаус Кенлајн има поинакво гледиште на вонредната ситуација, тој во своето интервју излага:

“Тестовите не се толку веродостојни, можат да покажат дека сте позитивни на вирусот иако не сте, туку веќе имате обичен грип. Можеби половина од тестираните кои се позитивни на тестот, воопшто да не се. Овие тестови се многу чувствителни, па ако имате и најмала молекула како антитело во организмот, тестот ќе покаже позитивен резултат. Грипот и короната клинички воопшто не се разликуваат. Клинички короната не е нова болест. Паниката што се создаде како происход од случувањата во Италија, но според постапките на нивните доктори согледувам многу нелогичности.” – Изјавува д-р.Кенлајн.

Погледнете го ова интересно интервју:

Доктор Клаус Кенлајн, интернист од Универзитетот Кил од северот на Германија, во интервјуто објаснува дека најмалку секој втор заболен во Италија од Ковид-19, починал поради погрешно лекување.

Според доктор Кенлајн, докторите во Италија се водат по метод на лекување кој често се покажува како кобен за пациентите.

Тој меѓу другото го критикува создавањето на паника околу вирусот, како и големата неточност на спроведените тестирања во Германија.

Извор: www.alo.rs