Американскиот лекар Томас Куан тврди дека вирусите се поврзани со електромагнетни полиња и дека сегашната пандемија на коронавирус има врска со воведувањето на 5G технологијата. Вухан, најпогодениот град од коронавирусот во Кина, е првиот град кој е целосно опфатен со 5G технологија, што за овој експерт значи дека е многу опасна технологија за луѓето.

Според д-р Томас, поголеми епидемии се појавуваат секогаш кога се воведува некоја нова технологија, а тоа е поткрепено со примери на шпанската треска, грипот од Хонг Конг и коронавирусот.

Куан објаснува дека клетките, кога се отруени, се обидуваат да се прочистат со тоа што ќе ги исфрлат отровите и нив ги нарекуваме вируси.

– Што се случи во 1918 година? Секоја пандемија во последните 150 години бележи квантен скок во електрификација на Земјата. Во 1918 година, т.е. кон крајот на есента 1917 година, воведувањето на радио бранови ширум светот. Секогаш кога изложувате кој било биолошки систем на ново електромагнетно поле, го труете, некои системи се убиени, а други спаѓаат во некаква хибернација, така што тие живеат малку подолго, но поболно. Потоа започна Втората светска војна со воведување на радарска технологија ширум светот, опфаќајќи ја целата Земја со радарски полиња. Луѓето беа изложени на тоа за прв пат. Имавме грип од Хонг Конг во 1968 година. Зошто вирусна пандемија? Бидејќи луѓето се отруени, тие ослободуваат токсини слични на вируси – објаснува Куан.

Шпанска треска во 1918 година

Една од најсмртоносните пандемии во човечката историја. Се појави близу крајот на Првата светска војна и се прошири низ целата земја во три бранови. Според последните проценки, третина од светското население било заразено и имало клинички манифестирана болест, со околу 50 милиони луѓе загинати. Шпанската треска однесе пет пати повеќе животи од Првата светска војна.

Хонг Конг грип 1968 година

Пандемијата на грип – позната и како Хонг Конг – започна во Кина во јуни 1968 година. Тоа беше трета пандемија на грип во 20 век предизвикана од вирусот H3N2, при што загинаа 1 милион луѓе ширум светот, вклучувајќи 100.000 во САД.

Коронавирус 2020 година

20,000 сателити од 5G ќе бидат лансирани во орбитата на Земјата за да испратат опасни зраци на интензивно зрачење низ целиот свет, вели д-р Куан и токму поради оваа технологија се појави пандемија на коронавирус.

Совршено невреме

Сега, истакна американскиот експерт, имаме илјадници сателити кои испуштаат зрачење кое е некомпатибилно со здравјето. За Вухан се знае дека е првиот град што бил целосно покриен со 5G технологија.

Подложноста има врска со количината на метал што го имате во вашето тело, како и со квалитетот на водата во вашите клетки. Ако почнете да инјектирате алуминиум кај луѓето, тие стануваат приемници за апсорбирање на засилени електромагнетни полиња и ова се добива „совршена бура“ за пропаст на нашиот вид, што е она што го доживуваме сега – смета овој експерт.

РАЗВОЈ НА ТЕХНОЛОГИЈАТА

1. Во 1970-тите, се создаде првата генерација на мобилни системи (аналогна технологија). Таа пренесува говор и беше позната по тоа што телефоните се големи.

2. Околу десет години подоцна, се случи преминот кон дигиталната технологија и втората генерација (2G). Покрај гласовното пренесување, тоа овозможи пораки (СМС), конференциски повици и воведено роаминг како можност за комуникација во мрежите на различни мобилни оператори

3. Со 3G мрежа преку Интернет, исто така беше обезбеден пренос на видеосигнали со понизок квалитет. Во тоа време, се појавија и првите врски за видео конференции.

4. Четвртата генерација (4G) воведе значителни подобрувања во мобилните системи: побрз и поефикасен видео пренос, брз интернет. Оваа технологија се заснова на големи иновации во кодирање и пренесување на сигналите. 4G технологијата е исто така позната како LTE (Long Term Evolution).

5. Петтата генерација 5G, е создадена од еволуцијата на 4G. Подобрувањата се поврзани со големи брзини и екстремно мали одложувања на сигналот, кои се на ниво на перцепција на човечкото тело (10 милисекунди).

ИЗВОР: republika.rs