(Рецепт) Оваа Баба има таен рецепт и тврди дека никогаш веќе не и’ се покачил шеќерот, напиток кој треба да се конзумира секој ден

Златниот рецепт на бабата за дијабетес со ореви и слаткарче: Никогаш не сум била подобро. Современиот свет се соочува со голем број хронични болести и метаболни болести од кои стра даат сè поголем број луѓе. Истовремено се чини дека модерната медицина е немоќна да се справи со нив и да го спречи нивниот развој.

Според експертите, половината од дијабетичарите во Македонија дури не ни претпоставуваат дека имаат такво заболување, а оние кои знаат се осуде-ни постојано да го следат нивото на шеќерот во кр-вта и да земаат лекови до крајот на својот жи вот.

Меѓутоа, постојат примери и исклучоци кои со помош на народната медицина успеале да се спасат од оваа болест. Затоа е потребно навремено контролирање и регулирање на неправилностите веднаш по нивната појава. Тегобите и болестите се решаваат многу полесно доколку се откријат и рано започнат да се третираат.

Ваков е случајот бабата од селото Костанденец. Таа стра-дала од висок шеќер со години додека не започнала да се лекува со природна медицина.

Како резултат на тоа, шеќерот на кр-вта од 9,55 и се спуштил на 4,2 и откако се нормализирал повеќе не и‘ се покачил. За да се приготви овој народен лек потребни се домашна ракија, ореви со тврда лушпа и листови од миризливото слаткарче.

Потребни состојки: 500 мл домашна ракија околу 40 степени (двоен препек), 16 цели ореви со тврда лушпа (15-20 во зависност од големината), 20 листови од слаткарче и 1 лажичка цимет – по желба

Постапка: во голема тегла ставете ги оревите поткршени заедно со лушпата и плод, листовите од слаткарчето исечете ги заедно со стебленцата, па и нив додајте ги и на крај прелијте со ракијата.

Протресете добро, затворете и теглата ставете ја во фрижидер (на најдолната полица) да отстои 15 дена. Теглата треба да ја завиткате во хартија од весник или алуминиумска фолија и повремено да ја протресувате.

После две недели процедете ја содржината, а лекот складирајте го во стаклено шише и чувајте го во фрижидер. Пијте по 20-25 мл наутро на празен стомак додека да се потроши целата количина. Најдобро е да се пие во период од три месеци, па да се направи пауза од 1 месец, а потоа можете да повторите уште 3 месеци.

Баба тврди дека никогаш веќе не и’ се покачил шеќерот во кр-вта и дека се чувствува одлично. На сите им го препорачува рецептот бидејќи е убедена во ефикасноста на природната медицина.

Не заборавајте дека покачениот шеќер во кр-вта е болест која бара ст-рог ре-жим, здрава исхрана и физичка активност, како и одбегнување на бело брашно, шеќер и останата храна со висок гликемиски индекс.

Advertisement