Прекумерното потење во текот на ноќта може да укажува на тешка и подмолна болест.

Постојат над 130 видови на канцер на крв, па симптомите варираат во зависност од видот на болеста или од личноста. Група истражувачи откриле дека еден од симптомите на карцином на крв е прекумерното потење за време н во текот на ноќта додека спиете, пишува „Лепа и срена“.

Покрај потењето, на оваа болест укажуваат и нагло слабеење, постојано чувство на замор, болка во коските, инфекции, крварење и модринки. Забележете дека сите овие симптоми можат да бидат безопасни, но доколку ги чувствувате, задолжително посетете лекар.

Експертите истакнуваат дека начинот на живот не игра голема улога во добивање рак на крв, но важно е строго да се следат упатствата на лекарот доколку се дијагностицира оваа болест.