Дамките на лицето се проблем кој ги поврзува сите луѓе во светот, но жените од Кина имаат чудотворен природен рецепт од само два ефтини продукти, кои успешно ги отклонуваат дамките од лицето.

Оризот во Кина не само што е една од главните намирници во исхраната, воедно е и одличен препарат за нега и убавина, кој се употребува како решение против дамките на лицето.

Чудотворниот рецепт кој со векови се пренесувал од Кина до нашите краеви, сега е достапен и за нас и уште веднаш можете да го приготвите во својата кујна.

Состојки:

• 100 g ориз
• 200 ml вода

Припрема:

Потопете го оризот во водата и оставете го да отстои 10 минути, потоа прецедете го оризот. Со прецедената вода нежно исперете го лицето.

Птвиот резултат е видлив после месец дена.