Динамичното секојдневие како и динамичниот начин на живот со себе носат покрај убави и среќни мигови, стрес и нервози.

За било што, било кога или било кој може да ви предизвика нервозна ситуација. А дали некогаш сте се запрашале што  е нервозата?

Нервозата претставува состојба кај која постојат психички промени кај личноста, кај кои не постои патолошки органски супстрат, кај која се јавува шаренило од психички страдања од субјективен карактер, со реперкусија врз функционирањето и адаптацијата на интимен, професионален и социјален план.

За во потесна смисла да се разбере нервозата и личноста, мора да се допре до потсвесните конфликти на личноста.