Овој моќен еликсир придонесува за општа подобра состојба на организмот и зајакнување на имунитетот. Лек што можете да го чувате дома, иако може да го купите и во аптека.

Особено ја инхибира агрегацијата на тромбоцитите, ја подобрува циркулацијата на крвта, го намалува крвниот притисок и има корисен ефект врз различните параметри во метаболизмот на мастите.

Симптомите на почетната артериосклероза се подобруваат. Пред сè, покажува антисептички, антифунгални и дигестивни ефекти

Рецепт

Внимателно исчистете 350 гр свеж лук, добро изгмечете го во аван и оставете го да стои половина час на собна температура. Отсранете го горниот дел од изгмечениот лук и оставете 200 гр производ богат со сок на дното.

Истурете во шише со темно стакло и додадете 200 гр 90% медицински алкохол. Затворете го шишето и чувајте го на ладно и темно место.

По десет дена, исцедете ја течноста низ густа газа како при цедење сок од цреша – стискајте ја газата додека не се исцеди целата течност од дебелиот дел. Вратете ја филтрираната течност во шишето и оставете ја да стои уште три дена.

Земајте го овој сируп три пати на ден 20 минути пред оброците.

Првично, земајте две капки и додавајте уште две капки секој ден, сè додека не достигнете 26 капки.

Секогаш разредете ги во 50 гр сок од домати или ладно млеко. Пијте ја дозата од 26 капки додека не се потроши целата течност.