Сигурно ви е добро познат зачинот ким. Кимот е многу здрав и треба често да се конзумира, бидејќи лекува тегоби, анемија и се препорачува за лекување дијабетис.

Освен тоа, кимот е одличен за слабеење. Го забрзува самиот процес и го подобрува метаболизмот.

Најмногу се препорачува чај од ким:

Земете семки од ким и сварете ги. Варете ги 8-10 минути. Процедите и испијте.

Секојдневно конзумирање на овој чај, ќе покаже извонредни резултати на вашето тело.