Диетата со двопек трае само пет дена, но затоа е доста ефикасна и здрава.

Таа се спроведува со помош на големи количини овошен сок и чај. После петиот ден задолжително се зема пауза од неколку дена, пред да ја примените повторно.

ПРВ ДЕН:

ПОЈАДОК: 1 двопек, шолја бело кафе или јаболко
РУЧЕК: 2 двопека, 2 јогурта, 2 тврдоварени јајца, 1 домат
ВЕЧЕРА: 1 двопек, 1 јогурт, 1 варено јајце, 1домат

ВТОР ДЕН:

ПОЈАДОК: исто како и предходниот ден
РУЧЕК: 1двопек, 1јогурт, 1 варено јајце, 1домат
ВЕЧЕРА: исто како и ручек

ТРЕТ ДЕН:

ПОЈАДОК: истокако и претходните денови
РУЧЕК: 1двопек, 250 гр. тазе кравјо сирење, 1 зелена салата, 1 кисела краставица и 1 домат
ВЕЧЕРА:1 двопек, 125 гр шунка, 1 домат

ЧЕТВРТИ ДЕН:

ПОЈАДОК: исто како и претходните денови
РУЧЕК: 1 двопек, 3 парчиња телешко месо барено со зеленчук, 1 домат
ВЕЧЕРА: 1двопек, 1јајце, 1јогурт

ПЕТТИ ДЕН:

ПОЈАДОК: исто како и претходните денови
РУЧЕК: бело пилешко месо со зеленчук
ВЕЧЕРА: исто како и ручекот