За насмевка која апсолутно ќе ја сакаш! Со паста од активен јаглен до блескаво бела насмевка. Погледнете како функционира активниот јаглен.

Придобивки од активен јаглен:

    • Блескава и бела насмевка;
    • Го спречува гингивитот и болестите на непцата;
    • Нема штетни хемикалии;
    • Го намалува воспалението и инфекциите на непцата.

Како активниот јаглен ги обелува забите?

Јагленот е од природно потекло, со долга и разновидна историја на лековити и практични намени. Ги отстранува досадните дамки и флеки на забите кои настануваат како последица на цигари, кафе, вино, чоколадо и сл. Активениот јаглен е совршен за орално здравје, ја менува PH вредноста во устата, спречува заболувања на непцата и устата кои водат до кариес и лош здив.

Како функционира активниот јаглен?

Јагленот е еден од оригиналните мултиназични состојки од природно потекло, со долга и разновидна историја на лековити и практични намени. Се користи за рафинирање и избелување на шеќер, даден на пациентите за да се впие проголтан отров, филтрирање на водата, а исто така се препознава и како производ за белење на заби.

Дали стоматолозите препорачуваат користење на активен јаглен?

Активниот јаглен е одобрен од страна на стоматолози за неговата употреба во оралното здравје. Истакнат американски стоматолог, д-р Грифин Кол препорачува паста за заби од активен јаглен. Активноста на апсорпција на јаглен, заедно со другите антисептички својства, ја прави оваа паста екстремно ефикасна при контрола на плаката и бактериска елиминација.