Косата е голем проблем на сите нас. Таа може да паѓа и периодично, а и долготрајно. Еве еден рецепт кој може да ви помогне во зајакнување на влакното на косата.

pagawe na kosata

РЕЦЕПТ: во сад кој може херметички добро да се затвори, се толчи една рака корен од чичок и лажица семе и тоа се прелива со јак алкохол. Тоа се држи две недели на сонце или на топла печка.После се процедува и се меша со четврт литар маслиново масло. Садот добро се затвара и се остава да отстои уште една недела протресувајќи го  секој ден.

Коренот на косата се масира два до три пати неделно со направеното масло.