Кои шест продукти оставаат најголеми флеки на вашите заби?

bleskavi zabi

Привлечната насмевка е многу важна, а единствен предуслов е да имате одржувани бели заби и редовна хигиена. Еве кои шест продукти можат да ви остават флеки на забите. О д таа причина, по секое конзумирање на овие намирници, треба да ги исчеткате добро вашите заби.

1. Бобчестото овошјеОва вкусно и хранливо овошје е богато со обоени пигменти, и од таа причина остава флеки на забите.

2. ЦвеклоЗнаете какви флеки цвеклото може да остави на алиштата, па можете да замислите што се случува со вашите заби при негова употреба.

3. Балзамичен оцетМногу обоено, полно киселина! Пробајте да го намалите конзумирањето на овој оцет, така што ќе го користите само за салати.

4. Кисели краставички Сигурно не сте очекувале дека и тие ќе се најдат на оваа листа.

5. Кафе и чајОвие два пијалока оставаат флеки на забите и ги прават жолти.

6. Кечапот и пасираниот патлиџан Овие два продукта , поради својата киселост што ја содржат во себе, можат да направат флеки на забите и да го намалат нивниот сјај.

Advertisement