doktoriХолестеролот преставува голема опасност за човековото здравје. Ако тој холестерол се акумулира на ѕидовите на крвните садови, може да запре или да се намали протокот на крв . Последиците за здравјето може да бидат големи, и
во такви случаи количината на холестерол во крвта се регулира со помош на медицински препарати. Но и природата ни дала многу билки, овошје и зеленчук за да можеме да направиме и некој природен лек за негово отстранување, паралелно почитувајќи ги советите на лекарите.Еве еден рецепт кој може да ви помогне при негово намалување:

РЕЦЕПТ– 2 лажици сув целер, 2 лажици сусам, 2 лажици пченкарно брашно. Сетоа тоа измешано стои од 2 – 4 часа и се јаде пред спиење 1 супена лажица.