И доктор Жан Митрев се огласи со свои препораки за спречување на коронавирусот.

Тој препорачува на ова студено време никако да не се излегува надвор, бидејќи така вирусот полесно стига до белите дробови, препорачува и да инхалираме на било кој наш омилен (врел) напиток, па макар тоа и да е виски.

„Никако не треба да се прави никаква физичка активност надвор. Зошто?

Затоа што со било која физичка активност, движење, шетање надвор му го олеснуваме патот на вирусот за спуштање до белите дробови. Затоа, јас би препорачал, покрај изолација и седење дома, никако вежбање надвор, било какви спортски активности, било каков напор, затоа што сето тоа може да го убрза процесот на инфекција“, вели доктор Жан Митрев.

Целото видео може да го погледнете во продолжение.

ИЗВОР: tocka.com.mk