Природата може да ни понуди некои од најдобрите природни лекови за многу болести, кои можат значително да го подобрат нашето здравје.

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да биде рамо до рамо со најдобрите антибиотици, па дури и да биде поефикасен.

Тој може да го заштити нашиот организам од бактерии, габи и инфекции, но за да биде ефикасен, важно е да се конзумира на празен стомак.

Научно истражување покажало дека вашиот организам ќе биде подобро заштитен ако јадете чешне наутро пред оброк, зашто со тоа ги зголемувате антибактериските својства.

Лукот има повеќе од 400 активни состојки, тој извор на витамини (А, Б1 и Б2, Ц), минерали, диетални влакна, амино киселини, есенцијални мала, билни масти, ензими, железо, јод, калциун, калај, сулфур, селен и фосфор, пишува Worldhealthinfo.

Постои уште еден начин во кој можете да го искористите лукот.

Потребно е да го ставите на фластер и залепете го на кожа – точно на тој дел каде ви се наоѓа брадавицата(предизвикана од ХПВ).

Пробајте го природниот рецепт, доколку сметате дека друга опција не помага!

Менувајте го редовно во текот на две седмици и уверете се во неговото делување, пишува Positivemed.