Многу трикови луѓето мислат дека се не корисни, но овој трик со алуминиумска фолија е навистина корисен.

Доколку намотате 5 слоеви фолија може да ви помогне за многу здравстевни проблеми како на пример за шилци во петата. Намотајте и оставете еден час, можете да го направите истото и на други деловиод телото ако чувствувате болка, но мора да направите 2 седмици пауза па да го повторите третманот.

Овој метод помага и при симптоми на грип, и ги ублажува болките.

Значи намотајте 5 слоеви на фолија на ногата и оставете да делува еден час, а ако имате голема болка може и над фолијата да нанесете облога.