Овие и неколку други симптоми се поврзуваат со болести на тироидната жлезда, која после дијабетисот е една од најраширените болести на светот.

Според податоците на Светската здравствена организација, дури 2 милијарда луѓе имаат проблеми со оваа жлезда.

Најчести симптоми кои укажуваат на пореметување на оваа жлезда се:

  • чувство на исцрпеност
  • е чувствувате нервозно
  • нагли промени на апетитот
  • сува кожа
  • болка во мускулите
  • промена на времето за спиење

Она што е многу важно е тоа дека треба да обрнете внимание на исхраната и за почеток исклучете ја секоја храна која содржи глутен као што се тестенините и лебот.