Иако сите знаеме дека косата старее како и целото тело со текот на годините и станува бела, научниците тврдат дека седата коса не е резултат на стареењето, туку на преголемо ниво на стрес.

Научниците откриле дека ќелиите за пигментација на косата при големо количество на стрес не се регенерираат, па косата станува седа.

Затоа и многу луѓе имаат седи влакна од младоста.

loading...
Сподели