Доколку веќе некое време користите креми кои ветуваат младешки тен и лице без брчки и не забележите никаква промена, можеби грешно го применувате кремот.

Дерматолозите тврдат дека има само еден начин да го искористите правилно: Да го извлечете најдоброто од кремот и да го направите „да работи“, заборавете да го триете кремот во кожата на лицето. По чистењето на лицето, производот треба да биде вткаен во лицето.

Еве зошто оваа опција е многу поефикасна од триењето, според експертите:

-Впивањето е нежен начин на примена, така што нема страв од иритација, а на овој начин кожата е помалку склона да прави брчки и фини линии.
На овој начин, производот се апсорбира во подлабоките делови на кожата и затоа колагенот се произведува во поголема мерка.

– При примена на производот на кожата на класична основа, може да ја оштетите лимфата, бидејќи го нанесувате производот во спротивна насока на крвта. Затоа, не е реткост да се руменеете по нанесувањето на препаратот на лицето. Ова е особено штетно за пределот на очите – тврдат дерматолозите.