Кога чувствуваме болка, прво што правиме е посета на лекар или посегнуваме по кутијата со лекови!

Меѓутоа, по овој текст, ќе сфатите дека не е потребно да се труете со хемија, ниту да чекате во полните чекалници по амбулантите.

Се попознатиот метод – рефлексологија, тврди дека секоја точка на телото на некој начин е поврзана со нашите дланки.