Една нова студија од научници во Кина покажа дека три чаши дневно од овој пијалок го продолжуваат животот.

Експертите од Zhangzhou спроведоа анкета која опфати над 10 милиони луѓе.

Кинеските научници открија дека пиењето кафе заштитува од предвремена смрт.

Во текот на студијата, стана јасно дека луѓето кои не консумираат кафе или го прават тоа ретко имаат 13% поголем ризик од предвремена смрт.

Важно е да се напомене дека за да има ефект консумирањето кафе, треба да пиете по три чаши дневно.

“Умерената потрошувачка на кафе треба да се стави во здрава исхрана и начин на живот на луѓето”, пишуваат авторите на студијата.

Сподели