Генадиј Петрович Малахов е познат руски писател на книги од областа на народно-традиционалната медицина, досега има објавено над 60 илјади книги кои се продадени во милиони примероци.

Неговите книги се вистинска ризница на народни пијалоци кои го лекуваат телото без никакви последици. Тој применува многу од терапиите што ги препорачува во своите книги како алтернативна медицина.

Првата превенција против грипот е силен имунитет, а вистинскиот избор на храна дефинитивно помага. Овој пијалок ја содржи вистинската комбинација со помош на која телото ќе биде силно како карпа.

Кога имунитетот е силен, полесно е да се спротивстави на болеста, како што е и корона вирусот.

Кефир, заедно со тиква, е главната состојка во овој пијалок.

Некои луѓе имаат одбивност при консумирањето на кефир, веројатно поради неговата кисела природа или неговата голема количина на пробиотици. Добра идеја во овој случај е полека да го оставите вашето тело да се навикне на кефир.

Започнете со 1/8 чаша дневно, а потоа постепено зголемувајте ја количината.

Кефирот може да се користи како лек во големи количини, но за краток период. Одморете се во текот на неделата.

Овој пијалок се пие максимум 20 дена, по што се бара пауза од 10 дена.

Состојки:

  • 4 чаши природен кефир
  • 150 гр варена и газирана тиква
  • 1 лажица природен мед.

Подготовка:

Земете 4 чаши кефир (околу 8 дл) и 150 грама варена и солена тиква. Измешајте сè добро, а потоа додадете една лажица природен мед.

Покрај зајакнувањето на имунитетот, овој пијалок има корисен ефект врз органите за варење, како и на метаболизмот.

ИЗВОР: stil.kurir.com