zenska ;anta

Освен кондурите една од најголемите „ болки на секоја жена “  се чантите. Не  е важно дали тие се мали, големи , спортски , класични или елегантни  –  важен е начинот на кој жените ги носат ,бидејќи тоа  многу кажува за нивниот карактер. Тоа го тврди експертот за говор на телото , Пети Вуд. Кога чантата се носи :

Преку рацете – тоа покажува моќ и доверба. ” Тие жени ја носат торбата  како да е медал на честа и се чуствуваат супериорно и надмоќно.

Неколку торби во исто време – Големата торба ја  носите на рамената, а помалата е  во вашата рака ? Според неа, тоа значи дека сте уморни и исцрпени, и имате проблем со концентрацијата.

На рамото -„Жените кои носат торба на рамото, а таа е префрлена на спротивниот колк и рацете се слободни, според Пети Вуд, тие свесно сакаат да ја сокријат својата фигура и облеката што ја носат.

Торбата ја држите  пред себе и со двете раце – обично се случува во комбинација со срамежлива насмевка и нозете прекрстени. Според неа, се работи за срамежлива особа, и со носењето на чантата на овој начин ,оваа особа на тој начин завземува одбрамбен став.

Торба со долга рачка – обесена на рамо. Овие особи испраќаат порака дека тие луѓе немаат  контрола над своите животи .

loading...
Сподели