Архива по тагови: Насловна

Симптоми на аритмија

Здравото срце чука со рамномерен ритам – 60 до 100 пати во минута. Но, се случува понекогаш срцето да не чука со своето вообичаено темпо.Срцева аритмија е пореметување на срцевиот ритам. Срцето чука неправилно, пребрзо или пребавно.  Аритмијата може да предизвика срцето да чука премногу бавно ( помалку од 60 отчукувања во минута е брадикардија ) или премногу брзо ( ... Повеќе »

Со прополис, излечете ги раните

Прополисот е смоласта материја со сјајна темно жолта до темно зеленкаста боја. Свежиот прополис изваден од кошницата е мека леплива маса.  Ако пчеларникот е лоциран во близина на борова или  елова шума, добиениот прополис е со темно  зелена до темно црна боја. Има пријатен мирис од билните пупки, мед, восок, гочлив вкус.  Многу слабо се раствора во ладна вода, малку ... Повеќе »

Како да препознаете мозочен удар?

Мозочниот удар е еден вид мозочна повреда. Исто така е познат како шлог или капка во мозокот. До мозочен удар доаѓа кога има ненадеен прекин во снабдувањето крв во мозокот. Дотокот на кислород и хранливи материи во мозокот е прекинат и мозочните клетки се оштетуваат или се уништуваат. Кога мозочните клетки се уништени се губат телесните функции што овие клетки обично ги ... Повеќе »

Слабата циркулација – опасност по животот на човекот

Многумина имаат проблем со лошата циркулација, но повеќето од нив или го игнорираат проблемот или премногу несериозно го сфаќаат, но факт е дека лошата циркулација  може да доведе до сериозни здравствени проблеми… Лошата циркулација предизвикува масни наслаги на ѕидовите од артериите, а тоа пак го попречува циркулирањето на крвта. Доколку навреме се реагира лошата циркулација може да се излечи или ... Повеќе »

Scroll To Top