Стручен состанок 2015

неуромедика

На 20.10.2015 во Конгресната сала на Соборниот храм Св. Климент Охридски се одржа вториот Неуромедика Стручен состанок.
Како што напоменавме лани, кога се одржа првиот Стручен состанок во наша организација, дека овој настан ќе се изгради како традиционален, на кој еминентни доктори предавачи ќе го споделуваат своето знаење и искуства со своите колеги доктори од цела Македонија секоја година во октомври. На ланскиот Стручен состанок имаше околу 150 слушатели со што постана најпосетен настан од овој вид.
На овој вториот Стручен состанок ја надминавме оваа бројка со што ја достигнавме целта, а таа е Стручните состаноци на Неуромедика да бидат настани на кои со задоволство секој доктор ќе сака да биде учесник.
На овој настан имаше околу 200 слушатели од кој најголем дел беа медицински лица и тоа доктори специјалисти и доктори општа пракса.
Огромно задоволство ни беше што слушателите беа од повеќе градови и од различни медицински институции. Имавме слушатели од Скопје, Битола, Прилеп, Велес, Кавадарци, Куманово, Тетово, Струга, Пробиштип и др.
Предавачи и теми на Стручниот состанок беа:


* Проф. Д-р Методи Чепреганов – Темпорални и екстратемпорални лобни епилепсии
* Проф. Д-р Миодраг Врчаковски – Дискус хернии – МР или КТ?
* Прим. Д-р Добрила Андоновска – Примена на Pitanquy – ева метода за корекција на аурикуларна проминенција.

Scroll To Top