Тој е природен антибиотик, кој се користи за многу работи.

Лукот помага увото да се исчисти од собраниот секрет, со тоа што го омекнува. Тој е природен антибиотик, кој се користи за многу работи.

Чешне лук може да ја намали болката во воспаленото уво. Едноставно ставете го чешнето во ушната школка, преспијте и наредниот ден болката ќе престане. Секако, претходно треба да се консултирате со лекар.

loading...
Сподели