Се’ што треба да направите е да исечете еден лимон на четвртинки, да го ставите на чинивче и малку да го посолите, па да го ставите врз наткасната покрај креветот во спалната соба – а резултатот е неверојатен.

Уште еднаш можеме да заклучиме дека природата се погрижила за се’ што ни е потребно. Па така, поединци спијат со посолен лимон крај главата бидејќи вдишувањето на тој мирис олеснува некои тегоби.

Ако на овој начин го ставите лимонот покрај глава, еве што се случува тогаш:

  • Оваа комбинација го олеснува дишењето, особено кај луѓето кои патат од астма, алергија или се настинати.
  • Крвниот притисок се нормализира
  • Лимонот ги одбива инсектите, вклучително и комарците
  • Нема зарипнат глас наутро
  • Мислите се бистри после будење
  • Можно е побрзо да се разбудите наутро, без помош на кафе