Доколку сте здрави, сигурно веќе уживате во многу вода во текот на денот, но доколку имате некои од овие болки и болести, симптомите може да ги ублажите, па дури и спречите со една чаша вода на празен стомак.

Постапката се препорачува наутро, веднаш по будењето. Се состои од испивање на 4 чаши вода од 160ml. Вкупно треба да испиете 640ml вода.

Потоа во наредните 45 минути не би требало да јадете и пиете ништо друго.

Кога ќе поминат овие 45 минути, може да појадувате и да пиете кафе, но по појадокот треба повторно да направите пауза од 2 часа без храна и пијалаци.

Предноста е што нема непосакувани ефекти.

Со оваа едноставна навика и техника, ќе се ослободите од:

1. Главоболка.

2. Болки во различни делови на телото.

3. Кардиоваскуларни болести.

4. Зголемен број на отчукувања на срцето.

5. Епилептични напади.

6. Маснотии во крвта.

7. Бронхитис.

8. Туберкулоза.

9. Менингитис.

10. Проблеми со бубрезите.

11. Гастритис.

12. Мачнини и повраќање.

13. Немирен стомак.

14. Хемороиди.

15. Дијабетес.

16. Запек.

17. Цел спектар на очни болести.

18. Болести на матката.

19. Нередовни менструации.

20. Болки во ушите.

21. Болки во носот и грлото.