бебе-наталитет

  • Ставете го бебето во креветчето додека сеуште не е потполно заспано. Нека потоне во сон лежејки во креветчето. Ова ќе го научи да заспива само, без постојано лулање и хранење во текот на ноќта.
  • Миењето на бебешките цуцли, шишиња со обична вода од чешма е сосема во ред , освен ако не сте загрижени за исправоста и чистотата на водата во вашиот дом.
  • Припремете ги пелените пред спиење со што ќе заштедите време кога ќе треба да ги менувате пелените во текот на ноќта.
  • На вешето бебе му се потребни многу љубов, внимание и одмор, но исто така и вас ви е потребно сето тоа. Оставете ја понекогаш грижата за вашето бебе на партнерот, мајката или сестрата, иако тоа може да биде привремено па макар и на саат време, а вие искористете го тоа време да одспиете, да одите на фризер или пак на масажа.
  • Бебињата до четвртиот месец сакаат да бидат потесно повивани бидејки тоа им го дава чувството и топлината на мајчината утроба.