Според италијанскиот лекар и научник Тулио Симончини успешно можете да се борите против смртоносните карциногени болести со помошта на раствор од една мала лажичка сода бикарбона во 250 мл јаворов сируп.

Според него најдобриот начин да се отстрани туморот е да се доведе во контакт со овие две чудотворни супстанции – сода бикарбона во комбинација со јаворов сируп. Растворот може да се користи перорално, односно да се пие, како клизма за ректумот и дебелото црево, со убризгување во грлото на матката и со инхалации за горните дишни патишта. Градите и лимфните јазли можат да бидат третирани со облоги. За пиење се препорачува по една супена лажица од растворот наутро на гладно и навечер пред легнување.

Треба да се има во предвид дека карциногените колонии започнуваат да се уништуваат помеѓу третиот и четвртиот ден, а нивната смрт настапува меѓу четвртиот и петиот ден.

Целиот циклус на лекување се состои од шест дена терапија и шест дена пауза што треба да се повтори шест пати. Значи лекувањето ќе трае отприлика 12 седмици, од кои 6 се активни и 6 пасивни.

Сподели