Ако се изгорите дома, веднаш земете белка од јаце и ставете ја на изгореното место.

Белката нека се исуши и се додека не фати кора одозгора не ја мијте, барем едно дваесет минути.

По потреба повторете ја постапкава повеќе пати. Белката го лади местото и ја неутрализира болката, а благодарејќи на неа на изгореното место нема да ви остане белег.