Токсините во црниот дроб предизвикуваат многу непријатни последици. Црниот дроб игра огромна улога во одржувањето на метаболизмот, неутрализирање на токсините и неговата состојба влијае на различни процеси во телото.

Експертите посочија шест знаци дека црниот дроб е полн со токсини и не функционира добро со главната функција како филтер на човечкото тело.

Непријатност

Во случаи кога црниот дроб е полн токсини, се чувствува непријатност во горниот дел на стомакот. Исто така, ова може да доведе до почести гасови.

Замор

Ако има премногу токсини во црниот дроб, може да се јави постојан замор.

Проблем со кожата

Освен фактот дека кожата станува жолта, може да се јават и чешање и инфекции на кожата.

Гадење

Гадење, понекогаш придружено со вртоглавица, дијареа – сето тоа исто така сигнализира дека црниот дроб е полн со токсини.

Боја на урина и столица

Во случај на хепатална токсичност, урината станува потемна.

Изгореници и оток

Отекување на нозе, болки во зглобовите и лесно формирани модринки се исто така знаци на покачени нивоа на токсини во црниот дроб.

Сподели