Многу се често се зборува за придобивките од лукот и полезното дејство врз здравјето. Лукот не само што ги елиминира бактериите, туку може да ги лекува проблемите со бубрезите и артериосклерозата.

Овој нов метод во светот е сензација, се повеќе и повеќе луѓе слушаат за него и го применуваат.

Се што треба да направите, е да поставите во устата чешне лук. Односно, откако ќе се разбудите, наутро на празен стомак земете чешне лук и држете го во уста околу 20-30 минути.

Суштината е во тоа што, додека лукот е во устата сите полезни состојки се одделуваат и навлегуваат директно преку усната празнина во организмот. Ефектот нема да биде ист доколку го голтнете лукот.

Откако ќе завршите со постапката, задолжително измијте ги забите. Ако ви пречи миризбата на лукот, може да земете неколку зрна кафе во устата.

loading...
Сподели