Проблемите со вените, се едно од најчестите пореметувања кај човечката популација во ова модерно време. И затоа треба на време да се реагира, односно не треба да се чека да дојде до нивно заболување, па после тоа да реагираме.

Помогнете си сами на себе, за да можете да го спречите или ублажите ова заболување. Венските зидови за да останат еластични, потребно е повеќе внесување на витамините Б6 И Б12, кои највеќе ги има во интегралните производи, габите и киселата зелка.

Да бидат јаки вените, многу важни се и амино-киселините пролин и глицин, кои ги има во рибите, производите од соја, гравот и грашокот. За да останат вените долго време млади, потребен им е колаген, а  организмот за да го произведува во поголеми количини, потребен е цинк. И затоа се препорачува да јадете пченка и коренест зеленчук.

loading...
Сподели