На природен начин, за само шест дена исфрлете го камнот од бубрезите но и остатоците од песок.

Еден човек на социјалните мрежи го сподели своето искуство со овој рецепт:

“Јас го исфрлив каменот од бубрегот малку поголем од зрно пченица”.

Состојки:

  • 100мл сок од лимон
  • 100мл маслиново масло ( екстра девствено)
  • 100мл пиво

Сите состојки измашајте ги во шише и пијте наутро на празен стомак по 50мл. Протресете го шишето пред употреба. За шест дена каменот ќе се подвижи, а песокот за три до четири дена.

НАПОМЕНА: Сокот од лимон нужно мора да биде од цеден лимон, а треба да се обрне внимание и на големината на каменот. Доколку е поголем од 15мм, овој рецепт ќе го поттикне, но потоа може да направите проблем за врме на исфрлувањето низ тесните канали.