losh-sluh

Доколку сте приметиле дека не слушате добро, освен посетата на лекар и користење на лекови, можете да користите и природни лекови,  кои ќе ви ги напишаме во овој текст.

Мешавина од цимет и мед

Направете мешавина од цимет и мед.Со оваа мешавина, два пати дневно, намачкајте ги ушите, наутро и навечер.

Комбинација од зелен чај и капки од црно вино

Антиоксидансите кои ги поседуваат овие напитоци, имаат заштитно дејство на ушите. Измешајте еднакви количини од зелен чај и црно вино и ставајте по две капки од мешавината, наутро и навечер.

Капки од лук

Се пржат 5 чешниња лук во 30мл маслинов зејтин на тивко, едно десетина минути. После тоа, исцедете ја течноста и ставајте од 3-4 капки во ушите.