akniРечиси секој човек од некој дел од животот добива мозолчиња што ги прави акните едно од најчестите кожни  нарушувања. До него доаѓа кога ситните фоликули на влакната се затнуваат со мрсни материи од кожните лојни жлезди. Двата вида мозолчиња можат да се развијаат во отечени, болни воспаленија.Лугето кои го имале ова заболување претрпеле тешки трауми, најповеќе поради естетскиот изглед на лицето. Денеска ќе ви напишаме еден рецепт кој мислиме дека ќе помогне на ова заболување.

РЕЦЕПТ  

Се зема една кутија бекутан крем, јакодерм маст исклучиво од Галеника, АД капки  и прополис капки по пола шише. Сето тоа заедно се меша со една лажица ракија за  смесата  да се соедини. Ова вака направено стои неколку часа и лицето се мачка од направената крема.Тоа треба да биде суво, а претходно  да му се направи дезинфекција со вата и ракија.

Сподели