Имунитетот е способност на организмот да дава отпор на болести со идентификација и уништување на туѓи супстанци или организми.

Еве еден рецепт за да го зголемите  имунитетот на организмот.

РЕЦЕПТ

Се земаат два корена ѓумбир ( околу 300 грама ) и 1 кило мед. Ѓумбирот се лупи и се сече на скроз мали парчиња и заедно со медот се ставаат во блендер за да се добие кашеста маса.

Секое сабајле се јаде по една лажичка од кашата, а може да се додаде и во чај.